Bultaco: de Sant Adrià als EUA

L’Arxiu Municipal ofereix una xerrada sobre l’empresa Bultaco i el seu paper dins de la indústria espanyola de motocicletes

Durant les dècades de 1940 i 1950 van aparèixer a Espanya nombroses empreses de fabricació de motocicletes. La difícil situació econòmica de la població així com la impossibilitat d’importar vehicles estrangers van propiciar l’ús aquest mitjà de transport a motor, molt més barat que l’automòbil, així com l’aparició de diverses fàbriques de motos sobretot al País Basc i a Catalunya. Una d’aquestes empreses va ser la CEMOTO, afincada a Sant Adrià de Besòs i productora de la popular Bultaco, que va viure un important èxit més enllà de les fronteres espanyoles.

El 27 de febrer a les 18.30h l’Arxiu Municipal ofereix la xerrada "Bultaco: les motos de Sant Adrià a la conquesta dels EUA" a càrrec de l’historiador i professor de la Universitat de Barcelona Marc Prat Sabartés, que estudia l’evolució de la indústria espanyola de motocicletes i presentarà una visió general sobre l’evolució concreta de la popular marca adrianenca que, encara avui, apassiona a nombrosos aficionats.