Xerrada sobre fotografia participativa

L’Arxiu Municipal ofereix una xerrada sobre el taller de fotografia de l’Escola Jara, un projecte referent en el seu àmbit

Entre 1985 i 1990 l’Escola Jara del barri de La Mina va oferir un taller de fotografia impulsat pel mestre José Maria Escalona. El taller consistia en donar una càmera fotogràfica a l’alumnat i animar-los a retratar el seu entorn més immediat com a forma d’analitzar-lo i identificar-s’hi.

El resultat material d’aquest projecte va ser un fons de gairebé un miler de fotografies que es conserven actualment a l’Arxiu Municipal. Es tracta d’imatges que ofereixen un retrat del municipi en un moment determinat però que també expliquen com veien el seu entorn aquells infants i joves.

Per aquest motiu el taller de fotografia de l’Escola Jara es considera un referent en l’àmbit de la fotografia participativa, que consisteix en utilitzar aquest art per reflexionar sobre la realitat social i cultural que ens envolta.

L’antropòleg Sergi Conesa de l’associació La Ràfega, dedicada justament a la fotografia participativa, revisarà aquesta experiència pionera en una xerrada que tindrà lloc a l’Arxiu Municipal el 28 de novembre a les 19h.

Data: Dimarts 28 de novembre a les 19h

Lloc: Arxiu Municipal de Sant Adrià de Besòs "Isabel Rojas Castroverde"

Adreça: c. Mossèn Josep Pons, 5

Entrada lliure