Regidor. Francisco Vargas Porras

Càrrec Regidor

Àrea Participació Ciutadana i Comunicació

Partit polític Grup Municipal Socialista (PSC)

Regidor del districte de La Mina

Perfil

Vaig néixer a Sant Adrià de Besòs, concretament, al barri de La Mina, barri on encara continuo vivint.

Els meus avis paterns van arribar al barri des del Camp de la Bota i els meus avis materns, des de Cabra, un poble de Córdoba. Des de llavors, els meus pares han viscut al barri.

Els meus estudis primaris els vaig dur a terme al CEIP Concepció Arenal, on vaig cursar fins a sisè de primària; curs on vaig canviar de centre per anar al CEIP La Mina, on vaig acabar aquesta etapa primària per, posteriorment, continuar a l'IES La Mina la meva etapa secundària obligatòria i el batxillerat.

Sóc molt aficionat a l'esport i, des de ben petit, he practicat futbol a diferents clubs de la ciutat. Estant vinculat a l'Associació Esportiva Fòrum La Mina i el C.F Tramontana. 


Trajectòria Professional

Quan vaig acabar el batxillerat, vaig començar el CFGS d’Integració Social a l’INS Eugeni d’Ors de Badalona. Aquest cicle formatiu, em va donar l’oportunitat de començar la meva etapa professional en l’àmbit social (concretament en el treball amb infants i joves en risc d’exclusió social), amb el Casal dels Infants ASB, l’any 2012.

Posteriorment (2013), vaig començar a treballar a la Fundació Privada Pere Closa. Una fundació que té l’objectiu de promocionar i fomentar l’èxit educatiu de l’alumnat gitano.

Durant els vuit anys que vaig treballar a la Fundació Pere Closa, vaig desenvolupar la meva tasca, principalment, a Nou Barris, on vaig formar part de l’equip EAP del Servei Educatiu com a Promotor Escolar. 

El Promotor Escolar, és una figura que treballa per millorar les condicions dels alumnes gitanos als centres educatius, promovent una escola més inclusiva, que tingui present els trets culturals i identitaris dels seus alumnes, per tal de fomentar així un vincle positiu entre les famílies i l’escola, i es pugui garantir l’èxit educatiu dels infants i joves.

Al 2017, vaig començar el grau en Ciència Política i Gestió Pública a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), on vaig poder continuar ampliant la meva perspectiva, en relació a l’impacte social de les polítiques públiques. Fet que em va impulsar a fer un canvi d’àmbit professional. 

Al 2021 vaig començar a treballar a la FAGiC, com a tècnic de projectes europeus. Vaig desenvolupar aquesta tasca en projectes relacionats amb: la participació i la incidència política, l’Agenda 2030 i el Desenvolupament Sostenible i la lluita contra les discriminacions i l’Antigitanisme, amb un enfocament de Drets Humans. 

També vaig tenir l’oportunitat de col·laborar amb diferents entitats i institucions a nivell local i europeu, que han anat desde Google o la CEU (Universitat Central Europea), fins la OND (Oficina per la No Discriminació de Barcelona), la Universitat Pompeu Fabra (UPF) o el Consell d’Europa.

Un cop finalitzat el grau en Ciència Política i Gestió Pública (21/22), vaig continuar ampliant les meves competències professionals, i vaig cursar un Postgrau en Comunicació i Lideratge Polític a la UAB.

Així doncs, la meva trajectòria professional va començar lligada al treball amb infants i joves, va continuar a l’àmbit educatiu, i posteriorment, va estar vinculada a la participació i la incidència política; sempre amb una mirada pro Drets Humans: amb l’objectiu de fer efectiva la igualtat d’oportunitats i de lluitar fermament contra qualsevol mena de discriminació.

Tipus càrrec Electe 

Membre de Comissions Informatives

Retribució anual bruta  26.104,00 €

Correu electrònic fvargas@sant-adria.net

Per a informació addicional, consulta la seva fitxa al Portal de Transparència