50 persones voluntàries participen en el segon recompte de persones sense sostre

Enguany s'han localitzat 16 persones dormint al carrer, una xifra inferior a la de l'any passat

La nit del 17 al 18 de maig es va fer el segon recompte de gent que dorm al carrer en el nostre municipi.

En total s’han comptabilitzat 16 persones (12 homes i 4 dones). Quant a la ubicació, 10 estaven dormint al ras, 5 sota cobert (pont o portal) i 1 en un cotxe. La xifra d’aquest segon recompte és inferior a la de l’any passat, ja que en el primer recompte es van localitzar 31 persones sense sostre.

L’ activitat va comptar amb 50 persones voluntàries que, durant un parell d’hores i dividits en grups, van pentinar tot el territori de la ciutat. Els voluntaris i voluntàries eren ciutadans i ciutadanes particulars, treballadors municipals i persones que formen part d’alguna de les següents entitats: Associació Sant Antoni Maria Zacarías, Cáritas, Creu Roja, És l'hora, PES la Mina i El Local. També hi va col·laborar la Policia Local de Sant Adrià.

L’ acció va començar a les 22.30 h amb una trobada a la sala de plens, presidida per l’alcalde, Joan Callau, i la regidora de Serveis Socials, Filo Cañete. Després de la benvinguda i d'una breu explicació de l’activitat, les persones voluntàries van sortir cap als diferents llocs d’inici del recompte.

Fruit de la tasca desinteressada i l’esforç de les persones voluntàries Sant Adrià disposa de les dades de persones sense llar que dormen al ras, als carrers o en espais públics.

Amb aquesta acció, a banda de saber el nombre de persones sense sostre que hi ha Sant Adrià,  es vol també conscienciar la ciutadania d'aquesta dura realitat social.

Sant Adrià de Besòs, 19 de maig de 2017

 
arxivat sota: