78 infants de Sant Adrià han rebut joguines noves amb la campanya de Creu Roja d’enguany

En total s’han repartit 3.500 joguines que han arribat a 700 infants del Barcelonès Nord, gràcies a la col·laboració de la ciutadania i de diverses entitats i empreses que s’ han sumat a la campanya, entre elles l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs
78 infants de Sant Adrià han rebut joguines noves amb la campanya de Creu Roja d’enguany

Foto: Creu Roja

Creu Roja al Barcelonès Nord ha repartit 3500 joguines a un total de 357 famílies que es troben en situació de vulnerabilitat al Barcelonès Nord amb la campanya #ElsSeusDretsEnJoc d’enguany. Les famílies beneficiàries, derivades pels serveis socials dels municipis de Sant Adrià del Besòs i Santa Coloma de Gramenet, tenen infants d’entre 0 a 12 anys. Amb aquesta iniciativa 700 infants han pogut rebre joguines noves i gaudir del seu dret al joc en unes dates tan assenyalades. En concret, a Sant Adrià de Besòs han estat 78 infants beneficiaris.

La campanya, que es va iniciar a finals de novembre ha finalitzat amb l’entrega dels lots a les famílies beneficiàries, formats per 4-5 joguines adaptades a les edats dels infants, i ha comptat amb la implicació de més de 20 persones voluntàries. Gràcies al seu suport, s’han pogut dur a terme les diferents tasques que componen la campanya, com els actes de recollida, la classificació i el lliurament final a les famílies. Una altra part destacada de la campanya han estat els 13 tallers de sensibilització que s’han impartit per a les famílies beneficiàries i per a la ciutadania en general sobre la importància educativa del joc.

D’altra banda, els resultats han estat possibles un any més gràcies a la ciutadania que ha col·laborat amb donacions econòmiques o que ha portat joguines noves als diversos punts de recollida, la gran majoria vinculats als esdeveniments i activitats organitzats per diverses entitats i empreses dels municipis del Barcelonès Nord.

Creu Roja agraeix el seu suport a totes aquestes persones i a les empreses i entitats que, un any més, s’han volgut sumar perquè cap infant es quedi sense joguina.

La importància del joc durant tot l’any

La importància del dret al joc no només està present a Creu Roja a Nadal, sinó també al llarg de tot l’any amb la iniciativa “La joguina educativa”, que Creu Roja Joventut duu a terme per sensibilitzar sobre el valor educatiu del joc i el dret dels infants a jugar. Per això, les joguines repartides amb la campanya són noves - ja que tots els infants tenen dret a estrenar una joguina independentment de la situació econòmica de les seves famílies-, no bèl·liques, no sexistes, sostenibles i que, preferentment, fomentin el joc cooperatiu.

Sant Adrià de Besòs, 10 de gener de 2023

arxivat sota: