80 persones voluntàries participen en el primer recompte de gent sense llar a Sant Adrià de Besòs

Aquesta actuació servirà per saber el nombre de persones que dormen al carrer i també per conscienciar a la ciutadania d'aquesta dura realitat social
80 persones voluntàries participen en el primer recompte de gent sense llar a Sant Adrià de Besòs

Els voluntaris i voluntàries durant la reunió prèvia al recompte

La nit del 18 al 19 de maig es va fer, coincidint amb Barcelona i Badalona, el primer recompte de gent que dorm al carrer en el nostre municipi.

L’activitat va comptar amb unes 80 persones voluntàries que, durant un parell d’hores i dividits en grups d’entre 8 i 10 persones, van pentinar tot el territori de la ciutat. Els voluntaris i voluntàries eren ciutadans i ciutadanes particulars o persones que formen part d’alguna associació (Associació Sant Antoni Maria Zacarías, Cáritas Diocesana, Creu Roja, UNESCO, Salesians Sant Jordi, És l’Hora, El Local de la Mina).

L’acció va començar a les 10 de la nit amb una trobada a la sala de plens, presidida per l’alcalde, Joan Callau, i la regidora de Serveis Socials, Filo Cañete, acompanyats de Ramón Noró, membre de la Fundació Arrels (entitat promotora del recompte a les diferents ciutats de Catalunya).

Després de la benvinguda i d'una breu explicació, el voluntaris i voluntàries van sortir cap als diferents llocs d’inici del recompte. Fruit de la tasca desinteressada i l’esforç d’aquestes persones, a qui s’ha d’agrair la seva col·laboració i implicació, Sant Adrià disposa de les dades de persones sense llar que dormen al ras, als carrers o en espais públics. En total es van comptabilitzar 31 persones de les quals 17 són homes, 4 són dones i els 10 restants són persones de les quals no s'ha pogut identificar el sexe, ja que el recompte es fa sense interactuar amb elles i per tant si la persona està tapada, dormint, etc. no sempre es pot veure si es tracta d'un home o una dona.

Amb aquesta acció, a banda de saber el nombre de persones sense sostre que hi ha Sant Adrià, es vol també conscienciar a la ciutadania d'aquesta dura realitat social.


Sant Adrià de Besòs, 24 de maig de 2016

arxivat sota: