Biblioteques de Sant Adrià de Besòs, un recurs per gaudir-ne

El municipi de Sant Adrià de Besòs compta amb equipaments culturals molt diversos, entre els quals trobem les biblioteques municipals, dos espais molt utilitzats per la ciutadania.

Es tracta d’un servei de llarga tradició al municipi. En temps de la Segona República ja existia una biblioteca a la ciutat i s’ha mantingut fins als nostres dies. No obstant això, amb el pas del temps, el servei s’ha anat modernitzant i ha anat molt més enllà del que podia representar en els seus orígens. Continua sent un lloc on tenir accés a la cultura, però ara ja no es limita a oferir llibres per consultar o per endur-se a casa en préstec. Les possibilitats que ofereixen les biblioteques d’avui s’han diversificat molt i han sabut adaptar-se a l’ús de les tecnologies.

Una oferta amplia de serveis

La Biblioteca Sant Adrià i la Biblioteca Font de la Mina compten amb un fons bibliogràfic i audiovisual ampli, pensat per a tots els gustos i necessitats, la qual cosa atreu un públic molt divers quant a edats i interessos. De tota manera, el fet que les biblioteques adrianenques es trobin integrades a la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona, permet tenir accés al fons de les altres biblioteques de la xarxa amb el mateix carnet. El catàleg complet, denominat Aladí, es pot consultar per Internet.

Així mateix, el catàleg de les biblioteques públiques de Catalunya, denominat en aquest cas Atena, també és consultable i permet que l’usuari sol·liciti des de casa un document de qualsevol biblioteca del territori per rebre’l a la mateixa biblioteca de referència.

D’altra banda, hi ha determinats recursos en línia que complementen el servei. L’aplicació eBiblio compta amb un assortiment ampli de llibres electrònics per accedir-hi mitjançant préstec, mentre que eFilm ofereix un catàleg molt interessant de pel·lícules.

Però l’oferta de les biblioteques de Sant Adrià de Besòs va molt més enllà. Hi ha un ventall important d’activitats que volen ser una aportació a la vida cultural de la ciutat. Algunes d’aquestes activitats són els clubs de lectura, les converses en altres llengües, el Club de les Paraules i les tertúlies literàries. Una d’aquestes tertúlies està dedicada als autors locals del municipi i a la immigració. Són habituals també les presentacions de llibres o les xerrades en col·laboració amb entitats del municipi.

Pel que fa a les activitats infantils, es programa setmanalment l’hora del conte, a càrrec de voluntaris o de professionals. Les biblioteques també surten al carrer amb mostres de llibres i revistes, hores del conte i altres activitats (Bibliopati a l’Institut, Biblioplaça i Biblioparc).

A més a més, per als infants que tenen més dificultat en la lectura es duu a terme l’activitat Lecxit, d’una hora a la setmana, en què una persona voluntària ajuda a millorar en la lectura quant a comprensió o fluïdesa.

Cal destacar els fons especialitzats amb què compten les biblioteques de Sant Adrià de Besòs. La Biblioteca Font de la Mina té un fons dedicat a la Immigració i estableix un seguit d’activitats conjuntament amb el Museu d’Història de la Immigració de Catalunya (Mhic). La Biblioteca Sant Adrià té un fons especialitzat de textos adaptats a l’anglès i el fons especial sobre l’il·lustrador de temes de circ Joan Solé-Jové. Forma part del Grup de Biblioteques Catalanes Associades a la UNESCO.

L’oferta cultural de les biblioteques adrianenques és, per tant, molt àmplia i abraça tota mena de temes. Però a banda de les possibilitats que ofereix a l’àmbit bibliogràfic i audiovisual i de les activitats culturals que programa, també és un espai idoni per estudiar o, simplement, per passar una estona relaxada tot desconnectant de l’entorn. Són espais que, sens dubte, mereixen una visita.

*BIBLIOTECA SANT ADRIÀ

Pl. Guillermo Vidaña i Haro, s/n

Tel. 934 621 479

b.st.adriab@diba.cat

https://bibliotecavirtual.diba.cat

Horari d’hivern

Tardes de dilluns a divendres de 15.30 a 20.30h

Matins de dimarts i divendres de 9 a 14 h

Matí de dissabte de 9.30 a 13.30 h

*BIBLIOTECA FONT DE LA MINA

C/ Ponent, 21-25

Tel. 934 621 541

b.st.adriab.fm@diba.cat

https://bibliotecavirtual.diba.cat

 Horari d’hivern

Tardes de dilluns a divendres de 15.30 a 20.30h

Matins de dimecres i dijous de 10 a 13.30 h

Matí de dissabte de 10 a 14 h

Sant Adrià de Besòs, 30 de setembre de 2022

arxivat sota: