Presentació de les conclusions de les sessions de treball de la Comissió ciutadana del Front Litoral

La millora de la connectivitat a la zona i la conservació de les tres xemeneies són les dues prioritats bàsiques sorgides dels tallers participatius que es van celebrar el passat mes de març

L’ alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, i l’alcalde de Sant Adrià de Besòs, Joan Callau van presentar ahir, al Casal de gent gran Fiveller,  les conclusions dels tallers dinamitzadors de la Comissió ciutadana del Front Litoral que es van celebrar el passat mes de març.

Les tres sessions de treball van comptar amb la participació de prop d’un centenar de persones dels municipis de Sant Adrià i Badalona que van debatre i van fer propostes en relació a la remodelació de la façana litoral de les dues ciutats. Aquest espai, que va des del riu fins al barri de la Móra i des del tren fins al mar,  ha tingut fins ara un ús bàsicament industrial i ha viscut d’esquena a la ciutat.

De les opinions recollides en aquests tallers s’extreuen dues prioritats essencials des del punt de vista ciutadà: la millora de la connectivitat i l’accessibilitat a la zona i la conservació de les tres xemeneies. A banda d’aquestes dues propostes les persones participants també creuen que de cara al futur, el projecte ha de tenir un clar lideratge públic, seguir un model de transparència i de comunicació fluïda entre tots els agents implicats i la ciutadania, evitar actuacions especulatives i apostar per les que s’integrin en l’entorn metropolità i permetin un desenvolupament sostenible i atractiu de la zona.

Aquest procés participatiu, coordinat pel Consorci del Besòs, neix de la voluntat dels Ajuntaments de Sant Adrià de Besòs i Badalona de donar veu als ciutadans i ciutadanes, recollir les seves opinions  i orientar el nou planejament d’aquest espai tenint en compte el punt de vista veïnal. El procés participatiu s’enceta abans de la redacció del document de l’avanç de planejament (pel canvi de planejament urbanístic en aquest àmbit) que té com objectiu construir un model urbà sostenible fonamentat per una base social, econòmica i ambiental. Les opinions i idees recollides durant les tres jornades de treball i debat participatiu seran valorades en la redacció de l’ avanç de planejament.

Nota de premsa
Més informació: www.frontlitoral.cat

Sant Adrià de Besòs, 28 d'abril de 2016

arxivat sota: