El Consorci del Besòs es reuneix per treballar una proposta compartida davant l'emergència habitacional

La regidora de Serveis Socials de Sant Adrià, Filo Cañete, va participar en la trobada


La regidora de Serveis Socials de Sant Adrià, Filo Cañete, va participar fa uns dies en una jornada de treball al Consorci del Besòs.

La reunió, celebrada conjuntament amb la gerència del Consorci i les regidories de Serveis Socials dels municipis de Badalona i Santa Coloma de Gramenet, va servir per debatre sobre la problemàtica de l’Emergència Habitacional en els tres municipis, fent un especial èmfasi en l’abordatge de la situació de les persones sense sostre amb la finalitat d’elaborar una proposta compartida d’actuació.

Filo Cañete va manifestar la necessitat de tractar en clau de territori problemàtiques comunes com la de l’emergència habitacional, i per tant  compartir i sumar recursos per tal d’afrontar-la.

La regidora de Sant Adrià va exposar que el Barcelonès Nord hauria de comptar amb un recurs que pugui donar resposta a l’emergència habitacional de  persones sense llar, afectats per desnonaments i víctimes de violència de gènere. Aquest recurs temporal podria ser un alberg d’acollida, un espai d’emergència (centre de dia, menjador, servei d’higiene, centre d’acollida davant d’ onades de fred, etc), o alguna experiència basada en el model Housing First que s’aplica des de fa anys a EEUU i que s’ha començat a adoptar a la UE.

Filo Cañete va defensar que, en tot cas, la proposta d’emergència habitacional s’ha d’emmarcar en el programa de l’Eix Besòs i ha de ser impulsada pel Consorci del Besòs.

Sant Adrià de Besòs, 4 d'abril de 2017

arxivat sota: