El curtmetratge «Mira niño» de l’adrianenc Sergio Avellaneda, candidat als Goya

El film, inspirat i rodat a Sant Adrià de Besòs, opta a la nominació per als premis Goya 2024 i es presentarà a l’Ateneu Adrianenc el 16 de setembre

 Mira niño” es projectarà el proper dissabte 16 de setembre a l’Ateneu Adrianenc (c. Andreu Vidal, 5), a les 18 h. A continuació hi haurà un col·loqui amb el seu jove director, Sergio Avellaneda.

El cineasta mostra en aquests cinta la frustració d'una mare quan el seu fill, després d'acabar la universitat, no troba feina i comença a treballar en el mateix lloc que ella, una nau industrial d'estampació metàl·lica.

Aquest és el primer curtmetratge del director adrianenc, que destaca que és un projecte humil, inspirat en les seves experiències i que ha pogut fer-se realitat gràcies a la col·laboració d'amics i familiars (la protagonista és la seva tieta, Ana Belén Belmonte). El rodatge es va realitzar en un taller del polígon de Montsolís de Sant Adrià i una bona part de les figurants són les pròpies treballadores del taller.

El treball, escrit i dirigit per Avellaneda, ha estat seleccionat en festivals de prestigi internacional com ara el Festival de Cinema de Sitges (Espanya), el Festival Internacional de Cine de Guadalajara (Mèxic) o el Angers European First Film Festival (França); i ha aconseguit, fins ara, tres guardons a la millor interpretació i dos premis al millor guió. Aquesta trajectòria l'ha posat en el camí correcte per assolir els punts necessaris per a la candidatura als Goya.

Avellaneda, que està treballant en altres dos projectes cinematogràfics, diu que aquest reconeixement és «una alegria que el motiva a seguir» i afirma tenir moltes ganes de «parlar de Sant Adrià i del que passa en aquesta ciutat, que no són sempre coses dolentes, malgrat que tinguem aquesta fama».

FOTOS, TRÀILERS I MATERIAL PROMOCIONAL

Sant Adrià de Besòs, 13 de setembre de 2023

arxivat sota: