Inici de la campanya informativa per reduir els excrements de gossos al carrer

La iniciativa forma part de les actuacions del nou programa de civisme i té com a objectiu informar i sensibilitzar a les persones propietàries de gossos sobre les seves obligacions com ara recollir els excrements de l'animal, censar-los o portar-los lligats.

El passat dijous 12 de gener l’equip d’agents cívics va donar el tret de sortida a la nova campanya adreçada a les persones propietàries de gossos. Els objectius d’aquesta campanya són informar, d’una banda, sobre l’obligació de censar els gossos al registre municipal i, d’altra banda, sobre l’obligació de portar-los lligats, recollir els excrements, així com tenir cura del lloc on els deixem orinar per tal de generar les mínimes molèsties. S’incidirà especialment en l’obligació de portar els gossos considerats potencialment perillosos adequadament lligats i amb morrió.

Aquesta campanya era una de les accions previstes en el nou programa de civisme i els resultats de les enquestes fetes pels agents cívics a la ciutadania han prioritzat la seva posada en marxa per dos motius: en primer lloc, han confirmat que els excrements al carrer és un dels temes que més preocupa i molesta als ciutadans i ciutadanes; i, en segon lloc,s’ha detectat un empitjorament de la situació. Per tal de que l’acció dels agents sigui el més eficient possible, s’ha fet un estudi previ per detectar punts crítics on es dona aquesta problemàtica, així com l’estat dels carrers, jardins i parcs més conflictius de la ciutat.

L’Ajuntament facilitarà tots els mitjans al seu abast per donar resposta i millorar la situació, per això a la campanya hi col.laboren els agents cívics i la policia de proximitat.

Cal recordar que la normativa municipal estableix que no censar el gos es considera una falta lleu amb multes a partir de 150 euros. D’altra banda, no lligar el gos, no recollir els seus excrements i deixar orinar els gossos en parcs infantils, zones d’esbarjo i façanes d’edificis són considerades faltes greus amb multes a partir de 251 euros.

En el cas dels gossos potencialment perillosos, no censar al gos, no posar-li el morrió, no portar-lo lligat o amb una corda inadequada a la via pública, es consideren faltes greus, en aquest cas sancionades amb multes a partir de 301 euros.

La inscripció dels gossos al cens és gratuïta i es pot fer presencialment a l’ajuntament, o bé a través d'aquest enllaç

Finalment, recordar que al web municipal es pot consultar la ubicació dels pipicans i àrees d’esbarjo per a gossos, on sí poden anar deslligats. Ho podeu fer AQUÍ.

Sant Adrià de Besòs, 20 de gener de 2023

arxivat sota: