Qualitat de l'aire a Sant Adrià de Besòs

S'instal·la un equip de mesura i monitorització en temps real
Qualitat de l'aire a Sant Adrià de Besòs

Foto: AMB

L’Àrea d’Ecologia de l’AMB ha instal·lat un equip de mesura de la qualitat de l’aire a la plaça de la Vila de Sant Adrià de Besòs. L'objectiu és monitoritzar i conèixer, en temps real, els valors de diferents contaminants atmosfèrics i de les condicions meteorològiques.

L'equip funcionarà durant tot el que queda d'any i incorporarà informació complementària a la ja obtinguda mitjançant el Projecte Europeu Interreg Sudoe NanoSen AQM, que va finalitzar al 2021.

Aquest tipus de mesuraments temporals s’afegeixen als que realitza en continu la Xarxa de Prevenció i Vigilància de la Contaminació atmosfèrica (XPVCA) de la Generalitat de Catalunya, amb l’estació ubicada al Carrer Olímpic, i que serveixen per valorar la qualitat de l’aire

Durant els darrers mesos de 2022 es preveu la instal·lació de dos equips més de mesura als municipis de Sant Joan Despí, Santa Coloma de Gramenet i Sant Climent de Llobregat.

L'any 2023 els equips s'oferiran, en préstec durant períodes aproximats d'un any, a altres municipis per ordre de petició. Els equips puntuals sovint no donen resultats prou robustos i es creu que amb aquest nou tipus de mesuradors es podrà millorar el coneixement sobre la qualitat de l’aire. Això pot facilitar la implantació de mesures relacionades amb la Llei de Canvi Climàtic o altres accions en el mateix sentit com, per exemple, augmentar els punts de mesura arreu del territori.

Sant Adrià de Besòs, 4 d'agost de 2022

arxivat sota: