S’inicia la segona fase de la rehabilitació de la Masia de Can Rigalt

Les obres de rehabilitació de la segona fase de la Masia de Can Rigalt (c. Major/av. Pi i Margall) ja han començat. La masia, que forma part del Catàleg de bens culturals d’interès local, va ser casa de pagès des d’abans de la segona meitat del s. XVIII fins a les primeres dècades del s. XX i posteriorment havia estat habitatge i despatx.

El projecte preveu que la restauració de les façanes, circulacions interiors i estructura de l’edifici respecti la imatge original, com mostren les fotografies antigues. La coberta de l’edifici va ser rehabilitada l’any 2016 en la primera fase del projecte.

Entre altres actuacions, està previst instal·lar un ascensor i fer una escala nova adequada a la nova normativa, i també es desmuntaran tots els paviments amb valor patrimonial que es guardaran per a la seva futura recol·locació. A més a més, es reformarà la tanca perimetral per fer més visible l’edifici des del carrer.

El projecte tindrà en compte la presència de falciots, com a ocell protegit, i inclou el disseny de fusteries amb unes caixes perquè hi puguin niar, les quals s’ubicaran a la part superior de la façana principal. L’ús futur de l’edifici està encara per decidir.

El pressupost de l’obra d’aquesta segona fase és de 1.021.930 € (IVA inclòs).

Sant Adrià de Besòs, 20 de desembre de 2023

arxivat sota: