Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Cercador
error while rendering plone.global_sections

Mesures institucionals de suport a l'activitat econòmica en el context de l'estat d'alarma.

Resum de les mesures de suport per a les empreses que fins ara han publicat l’administració central i la Generalitat.

En el context d’estat d’alarma a causa de la pandèmia, des de l’Ajuntament de Sant Adrià volem fer-vos arribar un resum entenedor i pràctic de les mesures de suport per a les empreses que fins ara han publicat l’administració central i la Generalitat. Són les següents:

— El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat ha posat en marxa un ajut de fins a 2.000 euros per a les persones treballadores autònomes (és a dir, persones físiques) que acreditin una reducció del 75% en la seva facturació, no disposin de més fonts d’ingressos i es trobin en el grup d’activitats econòmiques obligades al tancament pel decret d’estat d’alarma. Podeu trobar més informació, així com el tràmit en línia, en aquest enllaç.

— Igualment, les empreses poden demanar un Expedient de Regulació Temporal de l’Ocupació (ERTO) per força major. Trobareu el tràmit en aquest enllaç.

— El Govern de la Generalitat posa en marxa una línia de crèdit de 1.000 milions d’euros, que es gestionaran a través de l’Institut Català de Finances (ICF) i Avalis.També ha aprovat una reducció del 50% en el cànon de l’aigua, tant per a les activitat econòmiques com per a les activitats econòmiques. Més informació aquí. Finalment, els tributs que es liquiden a la Generalitat tindran una moratòria dels seus terminis i les autoliquidacions fins que acabi l’estat d’alarma.

— L’Instituto Nacional de la Seguridad Social concedirà una prestació extraordinària per cessament d’activitat a les persones treballadores autònomes si la seva activitat es redueix en un 75% o bé si la seva activitat està restringida pel decret d’estat d’alarma. És a dir, només caldrà que compleixi un dels dos requisits. Això sí, haurà d’estar al corrent de pagament (si no, disposarà de 30 dies per a regularitzar la seva situació) i estar donat d’alta prèviament al decret. Podreu trobar tota la informació en aquest enllaç. A més, amplia les bonificacions per a contractes fixes discontinus que es realitzin entre els mesos de febrer i juny en els sectors de turisme, comerç i hoteleria vinculats a l’activitat turística.

— El govern estatal, per la seva banda, flexibilitza els ajornaments del pagament d’impostos durant un període de sis mesos, prèvia sol·licitud, amb bonificació en els tipus d’interès, per tal d’injectar un màxim de 14.000 milions d’euros de liquiditat.

— En segon lloc, també posa a disposició de les empreses i les persones treballadores autònomes del sector turístic (i relacionades) una línia de de finançament específic, a través de l’Instituto de Crédito Oficial (ICO) por import de 400 milions d’euros, per tal d’atendre les seves necessitats de liquiditat.

No cal dir que, com sempre però especialment en aquest context, restem a la vostra disposició per a qualsevol comentari, consulta o petició que ens vulgueu traslladar.