Suspensió temporal de les obres del passeig de la Rambleta Joan Llandrich

L'Ajuntament i l'ÀMB han decidit suspendre temporalment els treballs de remodelació del passeig de la Rambleta Joan Llandrich.
Suspensió temporal de les obres del passeig de la Rambleta Joan Llandrich

Cartell d'avís als veïns/es

El passat 13 de setembre, durant la comissió de seguiment de l'obra de remodelació del passeig de la Rambleta "Joan Llandrich", formada per l'Àrea Metropolitana de Barcelona, promotor de l'obra, l'Ajuntament de Sant Adrià de Besòs i la plataforma veïnal "Marea Verde", aquesta va comunicar a l'Ajuntament i a l'ÀMB la sospita, a través de testimonis de veïns, que fa més de 40 anys durant la construcció del passeig de la Rambleta es podrien haver abocat terres contaminades.

Davant d'aquestes sospites, l'Àrea Metropolitana de Barcelona i l'Ajuntament de Sant Adrià de Besòs han sol·licitat a una empresa homologada que realitzés diverses cales per tal de poder fer una primera identificació completa del material subjacent. Aquestes anàlisis són complexes i requereixen un cert temps, motiu pel qual l'obra ha estat treballant a un ritme menor els darrers dies.

Els primers resultats d'aquestes cales efectuades confirmen que existeix una capa, estreta, amb una concentració de metalls pesants (principalment plom) per sobre dels límits fixats per la legislació vigent per a zones urbanes.

Davant d'aquest resultat l'Àrea Metropolitana de Barcelona i l'Ajuntament de Sant Adrià de Besòs han fet un major mostreig per a dur a terme una inspecció en tota la zona de l'obra. S'ha pres la decisió de paralitzar les obres de manera immediata. Aquesta suspensió és indefinida i la seva durada dependrà del protocol a seguir segons el que indiqui l'Agència de Residus de Catalunya, a qui es comunicarà de forma urgent la situació, en qualitat d'autoritat competent en la matèria. L'Agència determinarà el procediment que s'haurà de seguir i que probablement passarà per la gestió i tractament d'aquesta porció del subsòl.

L'Ajuntament ha convocat aquest dimecres, dia 6 de novembre, una junta de portaveus extraordinària i urgent per tal de traslladar la informació a tots els grups municipals. L'Ajuntament traslladarà tota la informació de que disposa a la plataforma veïnal "Marea Verde" a la comissió de seguiment de l'obra convocada per avui dimecres dia 6 a les 16 h. L'Ajuntament es compromet a informar periòdicament de totes les novetats que es puguin produir i a informar en futures reunions als presidents de les escales del passeig de la Rambleta "Joan Llandrich".

Sant Adrià de Besòs, dimecres 6 de novembre de 2019

arxivat sota: