Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Cercador
error while rendering plone.global_sections

Ets autònom/a? Informa't de les novetats COVID-19.

Formació per a persones emprenedores i empresàries.

En les últimes setmanes han estat publicades una bateria de mesures per a pal·liar els efectes econòmics ocasionats pel COVID-19, procedents tant de l'àmbit estatal, autonòmic, municipal i fins i tot del sector privat. Des de l'Ajuntament de Sant Adrià de Besòs, en col·laboració amb els Ajuntaments de Badalona i Santa Coloma de Gramenet, i amb el finançament de la Diputació de Barcelona, s’ha programat una formació per a que les persones emprenedores i empresàries puguin estar informades d’aquestes mesures de suport que encara estan vigents, perquè o bé són a temps de beneficiar-se d'alguna d'elles, o bé puguin aclarir dubtes sobre la seva aplicació i justificació. Així mateix, s'explicarà com obtenir el certificat digital de la Generalitat de Catalunya idCAT i l'idCAT mòbil, per tal que les persones assistents es beneficiïn del seu ús estalviant temps i diners.

Els principals punts que es tractaran són:

a) Les mesures de l'Estat:

  • Mesura de la prestació extraordinària per cessament d'activitat de les persones autònomes.

  • Mesures en l'àmbit tributari: Modificació de les dades base per a calcular l'import trimestral del mòdul.

  • Mesures en l'àmbit de seguretat social: Prestació per baixa per accident de treball per contagi o quarantena per coronavirus.

  • Mesures financeres: Avals i línies de finançament ICO per a liquiditat. Rescat del pla de pensions de la persona autònoma i de la persona treballadora per compte aliè.

  • Ajuts socials: Bono social elèctric. Moratòria en el pagament d'hipoteques. Moratòria en el pagament del lloguer del local. Subsidi extraordinari per a persones treballadores de la llar. Subsidi extraordinari per a treballadors/es amb contracte temporal. Renda mínima vital. Procediment per a facilitar l'abonament d'impagaments d'usuaris davant operadors de comunicacions electròniques.

b) Les mesures de la Generalitat de Catalunya:

  • Mesures d'ajuts sectorial: Ajuts pendents de resolució

  • Ajut de Garantia Juvenil, publicada recentment i en termini de presentació de sol·licituds.

  • Mesures en l'àmbit tributari: Ajornament de determinats impostos.

  • Mesures financeres: Línia de finançament ICF i avals d'Avalis Catalunya.

c) Les mesures de l'àmbit local.

d) Les mesures del sector privat.

e) La sol·licitud i les principals utilitats del certificat digital.

La formació tindrà lloc els dies 17 i 18 de juny de 2020, de 10 a 12 hores, en format online. Les persones interessades en la realització del curs us podeu inscriure a través del següent enllaç.

Per correu electrònic, les persones inscrites, rebreu les instruccions per l’accés al curs.

Si voleu més informació podeu contactar-nos a través de les adreces empren@sant-adria.net o bé emprenedoria@sant-adria.net.

arxivat sota: