L'ajuntament contracta nous plans d'ocupació

Amb el suport del SOC, mitjançant el programa Treball i Formació

Aquest dimarts, s'han incorporat 21 persones contractades mitjançant el programa de plans d'ocupació Treball i Formació del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya.

Aquesta convocatòria anava dirigida a persones en situació d'atur dels següents col·lectius: majors de 52 anys, aturats de llarga durada i perceptors de la Renda Garantida de Ciutadania. Durant el seu període de contractació les persones participants reben formació, orientació i acompanyament per tal de millorar la seva ocupabilitat i facilita la seva inserció posterior.

Les persones contractades desenvoluparan tasques diverses: hi ha informadores per a campanyes al mercat d'Encants o a altres esdeveniments com la Fira d'artesans, que també realitzaran campanyes informatives i cíviques dirigides als comerços i ciutadania en general del municipi. Gran part de les persones participants són personal d'ofici: s'encarregaran de la millora de l'espai públic des de diferents vessants: neteja, manteniment d'instal·lacions o pintura de mobiliari urbà. Altres dels treballadors donaran suport a actuacions dutes a terme per diferents serveis municipals com casal d'avis o mercat municipal.

També s'ha contractat un coordinador que donarà suport a la gestió del programa i farà les accions d'orientació encaminades a millorar l'ocupabilitat de les persones participants un cop finalitzat el període de contractació.

Amb aquestes noves incorporacions són ja 32 les persones contractades, en 2022, amb el suport de la Generalitat de Catalunya mitjançant plans d'ocupació.