Campanya informativa per mobilitzar els pisos buits de petits tenidors al mercat de lloguer social de la ciutat

L’Ajuntament de Sant Adrià, a través de l’Oficina Local d’Habitatge Pla de Besòs, ha encetat una campanya informativa adreçada als propietaris i propietàries de pisos buits del municipi per donar-los a conèixer el programa Reallotgem de la Generalitat de Catalunya. Aquest programa permet donar un ús social als habitatges buits i ofereix garanties als propietaris/es com ara un contracte de lloguer per cinc anys i un avançament dels primers 18 mesos de lloguer i la fiança. El consistori adrianenc, a través de l’Oficina Local d’Habitatge, col·labora amb la Generalitat de Catalunya en l’arrendament d’habitatges de propietat privada que estiguin buits, per tal de poder-hi allotjar persones en situació d’emergència econòmica.

Aquesta acció informativa va lligada a la campanya de detecció d’immobles buits que el consistori va iniciar al novembre de 2021, per verificar les dades del padró municipal d’habitatges buits al territori. Ara s’està informant als propietaris/es dels habitatges buits detectats de les diferents possibilitats d’entrar en el mercat de lloguer social que tenen a l’abast, i de les garanties i beneficis que ofereix el programa Reallotgem.cat

L’objectiu d’aquestes actuacions és mobilitzar l’habitatge buit dels petits tenidors cap al mercat de lloguer per tal de potenciar la funció social dels habitatges i donar resposta a la necessitat residencial de la població adrianenca.

Sant Adrià de Besòs, 4 de novembre de 2022

arxivat sota: