Descoberta de placa en homenatge a les dones afusellades al Camp de la Bota

Dissabte 7 de març, a les 12 h, al parc de la Pau (al costat de l’estacionament de Decathlon Port Fòrum)
Descoberta de placa en homenatge a les dones afusellades al Camp de la Bota

Camp de la Bota i barri de Pekin, finals dels anys 60. Font: Arxiu Municipal de Sant Adrià de Besòs. Isabel Rojas Castroverde. Fons Municipal


Demà dissabte 7 de març tindrà lloc, al parc de la Pau, la descoberta d’una placa en homenatge a 11 dones afusellades al Camp de la Bota per la dictadura franquista entre els anys 1939 i 1940.

A l’acte hi assistiran l’alcalde de Sant Adrià, Joan Callau, el president del Consell Municipal del Districte de Sant Martí, David Escudé, la presidenta de Dones i Comunitat de Sant Martí, Marta Mas, i la presidenta de l’Associació de Dones Adrianas, Àngels Rosell.

El Camp de la Bota, territori a cavall del districte de Sant Martí de Barcelona i del municipi de Sant Adrià,  fou el lloc on el règim franquista va afusellar 1.717 persones entre 1939 i 1952 , 1.706 homes i 11 dones. És en memòria d’aquestes dones que s’instal·la aquesta placa amb els seus noms i l’edat que tenien quan les van executar (Carme Claramunt Barot, 28 anys; Eugenia González Ramos, 20 anys; Cristina Fernández Perera, 39 anys; Ramona Peralba Salba, 35 anys; Dolors Giorla Laribal, 27 anys; Magdalena Nolla Montseny, 34; Elionor Malich Salvador, 60 anys; Virginia Amposta Amposta, 50 anys; Asumpció Puigdelloses Vila, 43 anys; Inés Giménez Lumbreras, 24 anys i Neus Bouza Gil, 22 anys).

La iniciativa ha estat impulsada per les entitats Dones i comunitat, Adrianes, Ambar Prim i per TV-Clot Sant Martí i compta també amb el suport dels consells municipals de dones de Sant Adrià de Besòs i de Sant Martí i de l’Ajuntament de Sant Adrià.

Aquest acte coincideix amb la celebració del programa d’activitats que s’està desenvolupant a la ciutat amb motiu de la celebració del Dia internacional de les Dones (8 de març).

 

Sant Adrià de Besòs, 6 de març de 2015

arxivat sota: