La RedELA dóna 25.000 € per a projectes de recerca de l'Esclerosi Lateral Amiotròfica

La donació es destinarà a la recerca sobre el possible paper de les hormones i els àcids greixosos en la detecció precoç i el tractament de l’ELA

La RedELA lliurarà 25.000 € als projectes d’ELA del Grup de Fisiopatologia Metabòlica IRB-Universitat de Lleida (UdL). A l’acte, que tindrà lloc el proper 17 de març a les 19 h a la Sala de Plens de l’Ajuntament,  hi assistiran Francisca Morillo i Isabel Rojas per part de la Plataforma d’Afectats per l’ELA; Jordi Boada, Manuel Portero i Victoria Ayala, investigadors i directors dels projectes de la UdL, Joan Callau, alcalde de Sant Adrià, i altres membres de la corporació.

La RedELA és una associació impulsada per persones afectades per Esclerosi Lateral Amiotròfica, tant de la Plataforma d’Afectats per l’ELA com de fora, per recaptar fons amb dos objectius: finançar directament projectes de recerca i constituir una xarxa d’investigadors d’aquesta malaltia de tot Espanya que en faciliti la coordinació.

Els fons de RedELA provenen, d’una banda, de l’aportació mensual que fan les persones malaltes, els seus familiars i amics (uns 25 € al mes, encara que cadascú pot aportar la quantitat que pugui); i d’altra banda, de l’organització d’actes culturals, esportius, etc. per tot el territori espanyol, desenvolupats per afectats, col·laboradors i voluntaris.

La donació es destinarà a la recerca sobre el possible paper de les hormones i els àcids greixosos en la detecció precoç i el tractament de l’ELA. Els investigadors Portero, Ayala i Boada han descrit nous mecanismes modificadors de l’Esclerosi Lateral Amiotròfica i apunten que l’estradiol, una de les principals hormones sexuals femenines, podria explicar les diferències de gènere en aquesta malaltia neuromuscular degenerativa que afecta tres vegades més homes que dones. L’estudi ha estat publicat en la revista científica Acta Neuropathologica Communications.

Sant Adrià de Besòs, 15 de març de 2016
arxivat sota: