Per una Festa Major lliure d’agressions sexistes

L’ Ajuntament torna a impulsar la campanya de prevenció d’agressions sexistes a la Festa Major (del 6 al 9 de setembre). Aquesta iniciativa es va iniciar l’any 2017 per garantir una festa cívica i respectuosa. Amb quatre frases clares i directes (“La meva manera de vestir no és excusa.”; “Només el sí és sí”; “Beure massa no és excusa”; “Estem estrets, però no em toquis.”) es pretén donar visibilitat als comportaments sexistes i a les agressions verbals o físiques per motiu de gènere, identitat o orientació sexual, alhora que es vol conscienciar sobre la importància que té que tothom s’impliqui per actuar contra les violències masclistes.

S’instal·larà un Punt Lila, a la plaça de la Vila (davant de la porta de l’Ajuntament), on se sensibilitzarà sobre aquest tema i s’hi oferirà atenció el 6 i el 8 de setembre, de 22 h a 3 h de la matinada, i el 7 de setembre, de 22 a 4 h. Fora de l’horari del Punt Lila podeu trucar les 24 h el telèfon d’atenció contra la violència masclista 900900120 o al telèfon d’emergències 112.

A més a més hi haurà una xarxa d’agents preventius voluntaris que aniran identificats amb un braçalet lila. Qualsevol persona que sigui víctima d’un comportament o agressió sexista es podrà adreçar a aquests agents que també informaran de qualsevol situació d’abús que observin. Tothom qui vulgui pot col·laborar en la campanya com a agent preventiu, només cal adreçar-se al Servei de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament o al CIOD (Centre d’Informació i Orientació de la Dona), on se’ls facilitarà tota la informació i se’ls donarà una formació prèvia el 3 de setembre a les 18.30 h al CIOD.

Sant Adrià de Besòs, 27 d' agost de 2019