Plaques fotovoltaiques als edificis municipals per promoure una energia sostenible i eficient

Plaques fotovoltaiques als edificis municipals per promoure una energia sostenible i eficient

Plaques fotovoltaiques al CEM Besòs

Ja fa temps que l'Ajuntament aposta per la implantació d'energies renovables, verdes i respectuoses amb el medi ambient, com són la solar tèrmica i la fotovoltaica, que permeten alhora estalviar costos energètics. L'any 2004 el consistori va posar les primeres plaques a l'Edifici Besòs i des d'aquesta data ha promogut la instal·lació progressiva d'energies renovables en els edificis municipals.

Al llarg d'aquests anys l'Ajuntament ha consolidat el seu compromís amb un model de ciutat més sostenible, en aquesta línia el passat mes de novembre de 2022 el ple de l'Ajuntament va aprovar el Pla d'Acció per l'Energia Sostenible i el Clima (PAESC) del que forma part el Pla de mitigació de Sant Adrià de Besòs (PAES). El Pla de mitigació inclou tot un seguit de mesures per assolir una reducció d'emissions del 55%, com a mínim, per a l'any 2030 i avançar cap a la neutralitat climàtica al 2050, així com accions per fer front a la vulnerabilitat energètica.

En el marc del PAES el consistori està implementant la instal·lació de noves plaques fotovoltaiques en edificis municipals. Al novembre de l'any passat es van col·locar plaques a la coberta del CEM Besòs, amb finançament de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Aquest mes de gener l' Ajuntament ha començat el procés d'instal·lació de plaques, finançades amb romanents municipals (més de 376.000 €), en diferents equipaments municipals:

-Escola Pompeu Fabra

-Edifici Fiveller

-Centre de Producció Cultural i Juvenil Polidor

-Centre Cultural Besòs

-Mercat municipal

-Edifici Besòs

Sant Adrià de Besòs, 13 de gener de 2023

arxivat sota: