Presentació de la segona Cursa popular per l’ELA a Sant Adrià de Besòs

Part de la recaptació, 2 € de cada inscripció, aniran destinats al finançament de projectes de recerca de l’Esclerosi Lateral Amiotròfica de la Fundació Miquel Valls i de l’associació RedELA

Avui, a la Sala de Plens de l’Ajuntament, s’ha presentat la segona Cursa popular per l’ELA a Sant Adrià de Besòs que se celebrarà el proper 4 de juny.

A l’acte hi ha assistit Joan Callau, alcalde de Sant Adrià; Juan Carlos Ramos, regidor d’Esports; Ana Rigola, de la Fundació Miquel Valls; Isabel Rojas, membre de la Plataforma Afectados de ELA; José Luis Blanco, president del Club La Sansi, i Óscar Lozano, representant del patrocinador Correos Express.

L’alcalde, Joan Callau, ha destacat que aquesta és una carrera ja consolidada, “d’una banda, és l’única cursa de 10 km que es fa a la ciutat, i d’altra banda, té una finalitat solidària que ha aconseguit la implicació de la gent”. El regidor, Juan Carlos Ramos, ha mostrat la seva satisfacció perquè Sant Adrià està entrant en els circuits de 5 i 10 km a Catalunya i ha parlat de la cursa “com un exemple dels valors solidaris de l’esport”.

Óscar Lozano, de Correos Express, ha afirmat que és un plaer com a patrocinador “posar un gra de sorra en la recerca de l’ELA”. José Luis Blanco, president del Club La Sansi ha manifestat la seva intenció “de portar atletes d’alt nivell, superar els 1.200 inscrits de l’any passat i la recaptació per a la investigació de la malaltia”.

Tant Anna Rigola, de la Fundació Miquel Valls, com l’adrianenca Isabel Rojas, de la Plataforma Afectados de ELA,  han mostrat el seu agraïment a tothom implicat en aquest iniciativa. Rigola ha destacat la importància de sumar esforços en la recerca de l’ELA,  “junts millorarem la qualitat de vida de les persones afectades”. Isabel Rojas ha parlat de la importància d’accions com aquesta tant per donar a conèixer la malaltia com per tirar endavant  petits projectes, que sovint es queden aturats per manca de finançament.

La cursa està organitzada per la Plataforma Afectados de ELA, la Fundació Miquel Valls, l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs, i el Club La Sansi i inclou, com l’any passat,  una carrera de 10 km i una altra de 5 km per llocs emblemàtics del municipi, perquè tothom hi pugui participar.  La sortida serà a la pl. de la Vila just davant de l’Ajuntament , a les 9.30 h i a les 11 h respectivament.

Pel que fa a la recaptació, 2 € de cada inscripció aniran destinats al finançament de projectes de recerca de l’Esclerosi Lateral Amiotròfica de la Fundació Miquel Valls i de l’associació  RedELA.

Els 10 km seran totalment plans, puntuarà per la lliga Championchip i el calendari La Sansi 2017. Tot i que serà una cursa totalment popular, els participants rebran una samarreta tècnica, un estudi plantar gratuït, i una bossa d'obsequis dels patrocinadors principals, i tindran avantatges com el seu nom al dorsal, cronometratge amb Championchip, calaixos de sortida segons la marca, avituallament al km 5 i meta amb aigua o beguda isotònica, entrenaments programats, vídeos de sortida i arribada, guarda-roba, vestidors i dutxes, pàrquing gratuït, més de 2.000 fotografies gratuïtes, assegurances, assistència sanitària amb metge, i més sorpreses. José Luis Blanco ha destacat durant la presentació que la segona Cursa popular per l’ELA “té els serveis d’una gran cursa”. Una de les novetats d’aquesta edició, és que “es donarà aigua als corredors i corredores abans de la carrera, amb l’objectiu de que estiguin ben hidratats”

En acabar es realitzarà un sorteig entre tots els participants que podran participar automàticament amb el seu número de dorsal de la cursa.

Les persones que vulguin participar es poden inscriure i trobar més informació a la web de la cursa (www.cursasantadria.com).

La RedELA (http://redela.org/) és una associació impulsada per persones afectades per esclerosi lateral amiotròfica, tant de la Plataforma de Afectados de ELA com de fora, per aconseguir fons. Aquests fons es dediquen a dos objectius: finançar projectes de recerca i constituir una xarxa d’investigadors d’aquesta malaltia a tot Espanya que en faciliti la coordinació. Els fons de RedELA provenen, d’una banda, de l’aportació mensual que fan les persones malaltes, els seus familiars i amics (uns 25 € al mes, encara que cadascú pot aportar-hi la quantitat que pot), i d’altra banda, de l’organització d’actes culturals, esportius, etc. per tot el territori espanyol, desenvolupats per afectats, col·laboradors i voluntaris.

La Fundació Miquel Valls (http://www.fundaciomiquelvalls.org/ca/) és actualment l’única entitat sense ànim de lucre a tot Catalunya que treballa per millorar la qualitat de vida de les persones afectades d’ELA i per oferir suport a les seves famílies. Lluita contra la malaltia promovent-ne la investigació.

La Plataforma de Afectados de ELA (http://www.plataformaafectadosela.org/) és una organització de malalts, familiars i amics que va néixer fa vuit anys per tal de promoure la recerca i difondre el coneixement de la malaltia. Durant aquest temps, han estat moltes les accions que han impulsat, de les quals cal destacar la campanya de visibilitat ‘L’ELA existeix’, que ha rebut diversos premis i que té el rècord de ser la campanya publicitària que ha aconseguit més suports de personalitats públiques, ja que més de 160 personatges del món de l’esport, la cultura i els mitjans de comunicació s’han fotografiat amb la samarreta de la campanya.

Sant Adrià de Besòs, 23 de maig de 2017


arxivat sota: