Activitats educatives dirigides a les escoles

Des de la Secció de Medi Ambient i Salut Pública cada any s'ofereixen activitats en el marc de la Guia d'Activitats Educatives elaborada per la Regidoria d'Educació, en aquesta es recullen una sèrie d'activitats adreçades a tot l'alumnat del municipi.

Les activitats ofertades es poden dividir en tres grups:

 • El verd urbà de Sant Adrià: És un projecte promogut per l’Ajuntament i Fundesplai, una entitat sense anim de lucre, que te com a missió educar els infants i joves en l’àrea  del medi ambient a tot Catalunya, duu a terme activitats d’unes hores de durada dins del calendari escolar en diferents temàtiques: aigua i riu, energia i canvi climàtic, residus, salut ambiental, salut pública i sortides.
 • Els projectes participatius (als parcs i platges metropolitanes) son un conveni entre AMB i els ajuntaments per a la gestió de parcs i platges, que tenen com a objectiu implicar i vincular els centres educatius en la conservació i promoció del entorn mes proper. Tenen una durada d’un curs escolar i es basen en el concepte d’aprenentatge servei, els participants aprenen continguts, competències habilitats i valors alhora que fan un servei comunitari contribuint amb dades i altre informació a la societat. Dintre dels projectes participatius s'han desenvolupat: el seguiment de la desembocadura del riu Besòs i la barra de sorra i la construcció, col.locació i seguiment de caixes niu.
 • PMES: (programa metropolità per a la sostenibilitat) és un programa d’activitats subvencionades i promogudes per l’Àrea metropolitana de Barcelona que te com a finalitat transmetre els valors de sostenibilitat i respecte per el medi ambient. Aquest apartat l’hem subdividit en dos:
  • Activitats que es realitzen a dins dels centres escolars de Sant Adrià
  • Activitats en les que participen centres escolars d’altres municipis, que es realitzen a Sant Adrià. Aquestes activitats son:
   • -Flora i fauna de la desembocadura del riu Besòs
   • -Coneguem l’ecosistema de les platges metropolitanes

 

L'educació es una de les principals eines per assolir els diferents objectius en vers a la sostenibilitat permetent que cada ciutadà adquireixi els coneixements, les competències, actituds i valors  necessaris.