Setmana Europea de la mobilitat sostenible i segura 2021

Aquest dissabte taller de reparació de bicis a l'aula d'educació ambiental

Del 16 al 22 de setembre se celebra a Catalunya la Setmana Europea de la Mobilitat que promou hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, així com visualitzar els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, millorar la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació. Amb el lema "Fes salut. Mou-te de manera sostenible" i en línia amb el tema d'aquest any, "Seguretat i salut amb una mobilitat sostenible", la Setmana del 2021 vol incidir en quatre temes: la salut mental i física, la seguretat i la resposta davant la COVID-19.

Video Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura 2021

L'Ajuntament de Sant Adrià de Besòs, s'ha adherit com cada any a la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible i Segura, enguany les activitats s'han d'adaptar a les mesures sanitàries i de prevenció per la covid-19.

Amb l'adhesió a la Setmana, Sant Adrià de Besòs vol:

• Sensibilitzar la ciutadania sobre els beneficis de la ciutat amable i pacífica i sobre altres usos a què es pot destinar l’espai que habitualment ocupa el vehicle privat motoritzat.

• Conscienciar sobre la necessitat de reduir l'ús del vehicle privat motoritzat per aconseguir una ciutat menys contaminada.

• Promoure els mitjans de desplaçament més sostenibles (a peu, en bici i amb transport públic).

Aquest dissabte 18 "REPARA LA TEVA BICI"

A partir de bicicletes que poden portar els participants o d’una bicicleta que durà el tallerista. S’ensenyaran diferents recomanacions per allargar la vida de les nostres bicicletes i la comoditat del seu ús, tot aprenent quins son els punts principals i les tècniques de  manteniment dels frens, eixos i canvis. També veurem les tècniques per recuperar l’alineació de les llantes, la fixació de pedals i del manillar, així com a reparar una punxada.

Horari: 11 a les 13:30 hores

Lloc: Aula d'Educació Ambiental, passeig marítim de la platja del litoral tocant a la desembocadura del riu Besòs.

I recorda, cada diumenge a la jugatecambiental de la platja del Litoral (Aula d'Educació Ambiental), hi ha el servei de préstec de bicikits de les Jugatecambientals. Es pot anar en bicicleta a la Jugatecambiental  i demanar als responsables el bicikit: inflador i maleta d’eines que permet fer retocs a les bicicletes in situ. El bicikit no és per emportar a casa.