Regidoria de solidaritat i cooperació

Des de la Regidoria de solidaritat i cooperació volem treballar per la justícia global, on no hi hagi ni un nord ni un sud, si no uns drets universals per a totes les persones.

Els objectius principals de la Regidoria són:

- Promoure una cooperació vers els països empobrits, on el dret a la llibertat, a la igualtat entre dones i homes i, en general, als drets humans, sigui l'eix vertebrador.

- Promoure el desenvolupament dels pobles des de les pròpies comunitats i experiències, respectant-ne la història i les realitats socioculturals, no fomentant la dependència econòmica dels receptors, sinó contribuint a un desenvolupament autònom i sostenible.

- Foment de l'austeritat, el consum responsable i el comerç just.

- És un objectiu també la lluita per la pau i el desarmament, fomentant l'equitat i la tolerància. Promoure, per tant, la Cultura de la Pau en el municipi.

 

És a través del 0.7% dels ingressos propis de l'Ajuntament que es duen a terme aquests objectius. Una part d'aquest 0.7% es destina a cooperació internacional, a través de projectes cofinançats amb entitats locals de solidaritat i cooperació i un altre part a través del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament.

Part d'aquest 0.7% es dedica també a la sensibilització i educació pel desenvolupament dins del nostre municipi, realitzant activitats durant tot l'any.

SEGUEIX-NOS A LES XARXES:

 @cooperacio_solidaritat_sab

Cooperació i Solidaritat. Ajuntament Sant Adrià de Besòs

  @CoopsolidariSAB