Campanya #DefensaLa Cooperació per una salut pública i universal

De nou aquest mes de maig, un nou eix de la campanya endegada pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament: Per un sistema de salut pública i universal

Amb motiu del Dia Mundial de la Infermera, el 12 de maig, el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, obre un nou eix de la Campanya iniciada al març, aquest mes dedicat a la Salut pública i universal.

Aquesta pandèmia és una prova contundent de que la salut és un repte global. Cal treballar de forma solidària entre tots els països construint sistemes d'accés a la salut, universals i de qualitat.

En un món globalitzat, on les relacions econòmiques i la mobilitat s’han intensificat tant, no té cap sentit pensar en la salut com quelcom que es pugui confinar dins d’unes fronteres territorials. A més, la desnaturalització creixent i l’impacte sense fre sobre els ecosistemes de les nostres activitats econòmiques, o l’expansió de les grans urbs als continents més empobrits sense prou condicions ni serveis, augmenten la probabilitat que noves pandèmies es generin durant els pròxims anys.

Com Ajuntament hem aportat al projecte endegat pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament,  Manteniment del laboratori i de la producció local de medicaments essencials als Camps de persones refugiades sahrauís a Tindouf (Algèria)

Per una salut pública i universal #DefensaLaCooperació

Mira el nou vídeo de la Campanya aquí