L'Ajuntament de Sant Adrià participa de la 43a. Assemblea General del Fons Català

El divendres 28 de maig, es va celebrar on line, la 43a. Assemblea General del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, on va participar el nostre Ajuntament

La Regidora de Cooperació i Solidaritat, Míriam Chacón, va participar com a representant del nostre ajuntament, junt amb una setantena més d'ajuntaments, a la 43a. Assemblea General del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament.

Es van aprovar les línies de treball de 2021, presentades pel director David Minoves, el tancament de comptes de 2020 i el pressupost per l'exercici 2021, ambdós presentats per la tresorera Alba Martínez. L'acte va estar presentat i moderat pel president Isidre Pineda.

L'Assemblea va mostrar el seu suport al document presentat per la Junta Executiva del Fons Català davant la situació de crisi global que s'està vivint a causa de la pandèmia, un posicionament per unir-se a les demandes internacionals per alliberar les patents i fer que les vacunes per la Covid-19 siguin accessibles per a tothom, evitant qualsevol tipus de discriminació de classe, gènere o nacionalitat.

En aquesta línia, s'ha presentat la campanya comunicativa #DefensaLaCooperació, amb detalls sobre l'impacte en mitjans i sobre les línies d'actuació futures i s'ha publicat un vídeo d'animació que explica l'opinió de la ciutadania catalana sobre cooperació recollida a l'enquesta ciutadana que va fer el Fons Català a finals de l'any 2020. 

Més del 80% de les persones enquestades considera que és important abordar la pandèmia col·lectivament i destinar recursos als països empobrits que tenen sistemes de salut debilitats. També es recull que el 70% està d'acord que des dels ajuntaments es dediquin recursos a la cooperació.

El periodista de TV3 Toni Cruanyes va posar la veu al vídeo animat, el podeu veure aquí