Terratrèmol a Síria, Turquia i el Kurdistan
La intensitat d'aquests sismes van ser tan grans que s'estima que les víctimes mortals poden ser més de 20.000 persones, milers de ferides i pèrdues materials i de llars.
Aquesta nova emergència es produeix en uns territoris castigats per la guerra i les agressions militars des de fa més de 10 anys, on hi ha més de quatre milions de persones en situació de desplaçaments forçats amb grans necessitats humanitàries.
L'Ajuntament de Sant Adrià de Besòs no organitza recollida de material, seguint les recomanacions de la majoria d'organitzacions internacionals i de l'Agència Catalana de Cooperació. Destaquen que la forma més efectiva de canalitzar l'ajuda és fent aportacions econòmiques a les entitats que ja treballen sobre el terreny. Realitzant col·lectes i enviaments d'aliments, materials genèrics i medicaments, es corre el risc de no respondre a les necessitats del moment i provocar problemes logístics, econòmics i ambientals. És més àgil comprar tot el que calgui en els països més propers a la zona afectada. Així es pot donar resposta ràpida, és més barat, suposa menys impacte ambiental i ajuda a les economies locals.
En aquest sentit, l'Ajuntament de Sant Adrià de Besòs, realitzarà una aportació econòmica, al Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, que canalitzarà aquest ajut directament amb les ONG's de la zona afectada, a càrrec de la partida del pressupost d'aquest any 2023, ja dotada per a aquest supòsit.
El Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i d'altres entitats com ACNUR , Creu Roja , Save the Children , Oxfam Intermón , UNICEF , Open Arms o Farmamundi , han obert diverses vies perquè la ciutadania pugui aportar recursos econòmics per a les primeres tasques de salvament i acollida de víctimes.
El proper divendres 17 de febrer a les 13h. a la plaça de la Vila, davant de l'Ajuntament, es convoca a les persones que vulguin participar-hi, a fer un minut de silenci com a mostra de condol i solidaritat amb els familiars de les víctimes del terratrèmol.