La XIIIa edició de la Mostra d'Entitats 2024 es vol celebrar a la Llera del Riu Besòs.

La Mostra se celebrarà el dia 5 d’octubre. Les entitats podran presentar la seva sol·licitud per participar fins al 8 d'abril.

La Mostra es desenvolupa de manera biennal i es planteja com la festa de les associacions, un espai lúdic i festiu, d’intercanvi d’experiències, de trobades i també com un aparador a on les entitats puguin exposar a la ciutadania les seves activitats per a que siguin coneguts.

Tradicionalment, s’ha celebrat a la plaça de la Vila. Durant aquesta edició, es planteja un canvi d’escenari i es vol celebrar a la Llera del Riu Besòs. Aquest espai, obert i a la natura, és un lloc fronterer entre els dos marges del riu i s’aprecia com un espai de confluència i d’oci per la ciutadania adrianenca. El canvi de model presenta la Mostra com una activitat més festiva, dinàmica, participativa i oberta.

Amb el canvi d’ubicació, es vol oferir també més possibilitats de participació a les entitats de lleure i esportives ja que l’espai permet la integració de les seves activitats. Es permet així que aquestes associacions puguin donar-se a conèixer a la ciutadania mitjançant la pròpia pràctica de la seva modalitat esportiva:

- Bàsquet       - Lluita (tatami)    - Futbol   -Ciclisme   -Petanca    -Voleibol

L’activitat festiva es complementarà amb Jocs infantils, Food-Trucks i altres activitats a peu de carrer pensades per a les famílies (tallers de manualitats, actuacions d’animació, batucades, espectacles musicals...).

Un altre element a tenir en compte és el procés d’organització de la mateixa Mostra amb col·laboració de les pròpies entitats. Mitjançant la Mesa del Teixit Associatiu es prenen decisions sobre aspectes organitzatius i de contingut que després es traslladen al Plenari d'Entitats. Totes les associacions del municipi poden estar presents a qualsevol dels dos òrgans.

Totes les entitats que vulguin prendre part a la Mostra poden accedir a les inscripcions que estaran disponibles a la web de l'Ajuntament i es podran presentar fins al 8 d'abril.

El sorteig de la ubicació de les entitats al recinte es farà el dia 7 de maig al Plenari d'Entitats.