Celebrada la Jornada de retorn de la Diagnosi del teixit associatiu

A més de la presentació de l’estudi es va debatre sobre el treball en xarxa.

El passat dia 1 d’octubre, el servei de Participació Ciutadana, va organitzar una jornada associativa per presentar la diagnosi del teixit associatiu. Aquest estudi, fruit d’un procés participatiu, ha de servir per mostrar les fortaleses de les associacions, així com les seves mancances. Es configura com un punt de partida per endegar actuacions que donin suport al teixit associatiu de la ciutat.

Per reconèixer el treball realitzat durant el procés i totes les persones participants, després de la presentació de les dades i el resultat de la diagnosi, es va iniciar un seguit de xerrades i debats entorn al treball en xarxa, un dels elements transversals de tot l’estudi.

Institucionalment, tant des de l’Ajuntament com des de la Diputació de Barcelona, es va agrair a tots els participants la seva aportació i suport a l’estudi, tot remarcant el compromís al recolzament de les associacions, elements indispensables per la vida social del municipi. Es va incidir en que el treball presentat s’ha d’entendre com una fotografia de l’estat actual del teixit associatiu, que ha de permetre el coneixement necessari per poder dissenyar polítiques, actuacions i eines per recolzar el treball desenvolupat per les entitats.

En els debats, es va introduir el concepte de xarxa, entesa com un entramat de nodes (individus, institucions, empreses, entitats...) i relacions que interactuen en un espai per una finalitat compartida.

La part més interactiva va ser la taula rodona, on diferents representants d’entitats de municipis de l’entorn, van compartir amb l’auditori les seves experiències. Des de les diferents pràctiques, es van poder detectar aspectes positius i altres de millora en un reflex de la realitat a la que s’enfronten la majoria de les associacions. Es va valorar molt positivament aquest intercanvi de coneixements.

A la Plataforma Decidim per Sant Adrià es pot consultar el document de la diagnosi. Properament, es publicaran els documents que es van projectar i les ponències que van ser enregistrades en vídeo durant la jornada.