Programes d'Emprenedoria

Concurs d'idees de negoci

Es tracta d'un concurs adreçat alumnes de quart curs d’ESO, de batxillerat i de formació professional dels centres d’ensenyament de Sant Adrià de Besòs i totes les persones d’edats entre 16 i 25 anys empadronades al nostre municipi amb un mínim de 6 mesos d’antiguitat el darrer dia de lliurament dels projectes.

Aquí podreu accedir a:

 

Cultura Emprenedora a l'Escola

El programa Cultura emprenedora a l’escola (CuEmE) té com a objectiu principal fomentar l’esperit emprenedor i les competències bàsiques en el darrers cursos de l'educació primària. Durant tot un curs escolar, l'alumnat es dedica a crear i gestionar una cooperativa escolar amb el recolzament de la comunitat educativa, l'administració i altres agents socials de la seva localitat

 

Programa SOS Mentoring

SOS Mentoring és un programa d'acompanyament personalitzat i gratuït per al col·lectiu d'autònoms i microempreses, mitjançant el qual persones empresàries i directives amb experiència comparteixen el seu temps i el seu coneixement amb els/les beneficiaris/àries del programa, ajudant-los a diagnosticar correctament la situació dels seus negocis i a elaborar i implementar un pla d'acció per a fer front a la crisi derivada de la Covid-19.

Aquest programa, d'una banda, està dirigit a treballadors/res autònoms/es o petites empreses que estan actualment en una situació de dificultat o bé també a aquells que acaben d'iniciar la seva activitat econòmica i que volen rebre acompanyament per part d'un mentor/a. I d'altra banda, a persones empresàries o directius/ives amb experiència i amb voluntat d'ajudar en aquests moments tan complexes a autònoms/es i/o a microempreses de recent constitució, participant com a mentors/es voluntaris/àries. Per a més informació podeu escriure un correu electrònic a empresaiemprenedoria@sant-adria.net.

 

Programa Reempresa: traspàs d'una activitat empresarial

Programa que consisteix en fer acompanyament i assessorament per facilitar l'acord en la transmissió d'un negoci entre persones emprenedores i empreses interessades a traspassar la seva activitat. Us ajudem a analitzar la viabilitat, el traspàs, la financiació, la gestió i elaboració dels contractes de traspàs, entre d’altres.

 

Servei de consultoria especialitzada dirigit a persones autònomes i emprenedores

Es tracta d'un servei de consultoria especialitzada en diverses àrees relacionades amb l'àmbit empresarial, dirigit tant a persones que volen emprendre un nou projecte o activitat econòmica com a empreses consolidades. Amb aquesta activitat  augmentem  la nostra carta de serveis al teixit econòmic del municipi.  Aquest servei pretén oferir assessorament individualitzat sobre temàtiques concretes tals com Fiscalitat, Facturació i Xarxes Socials relacionades amb el negoci o projecte emprenedor. 

Per a sol·licitar més informació podeu escriure un correu electrònic a: empresaiemprenedoria@sant-adria.net.

 

Programa Emprenedona 

Segona edició del programa d'acompanyament dirigit a dones emprenedores i empresàries del territori, impulsat pel Servei de Foment Empresarial Grameimpuls de Santa Coloma de Gramenet i per l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs i alhora, finançat per la Diputació de Barcelona, que es durà a terme fins el mes de desembre de 2022. EMPRENEDONA és una iniciativa que pretén fomentar la creació i consolidació de projectes i/o negocis liderats per dones, a partir, d'una banda, de la participació activa a sessions grupals de formació i a sessions de consultoria individualitzada per a treballar competències tècniques (coneixements financers, aspectes comercials i de marketing, etc.) i transversals (comunicació, lideratge, creativitat, etc), i d'altra banda, oferint acompanyament i tutories individuals a les emprenedores i empresàries per part de personal tècnic en emprenedoria i afavorint la creació d'espais de networking i d'intercanvi d'experiències, a fi d'ajudar a les emprenedores del territori a crear una xarxa de suport. 

Les inscripcions per a participar finalitzen la segona quinzena de setembre. Per a més informació, cal contactar amb l'àrea de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Sant Adrià de Besòs al telèfon 93 462 28 74 o bé enviant un correu electrònic a: empren@sant-adria.net o empresaiemprenedoria@sant-adria.net.