Exposicions virtuals

I tu? Què has fet per la victòria?

Exposició oberta a l'Arxiu Municipal de Sant Adrià de Besòs "Isabel Rojas Castroverde", del 12 de març al 20 de desembre de 2024. Una producció de l'Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona, en col·laboració amb el Museu d'història de la immigració de Catalunya (MhiC).

I tu? Què has fet per la victòria? - Llegir Més

L'Escola, Llum de Llibertat! L'educació durant la Segona República

Exposició oberta a l'Arxiu Municipal de Sant Adrià de Besòs "Isabel Rojas Castroverde", de l'1 de febrer al 12 de desembre de 2023. Una producció de l'Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona, en col·laboració amb el Museu d'història de la immigració de Catalunya (MhiC).

L'Escola, Llum de Llibertat! L'educació durant la Segona República - Llegir Més

Sant Joan Baptista: cent anys de records

Sant Joan Baptista: cent anys de records

Durant segles, els terrenys que s’estenen pel marge esquerre del riu entre el nucli antic de Sant Adrià i el mar eren ocupats només per explotacions agrícoles i no hi tenim constància de nuclis habitats excepte alguna casa de pagès com “La Torrassa”. No serà fins ben entrat el segle XX que es començaria a dibuixar un nou barri per acollir les famílies treballadores d'indústries de la zona com la fàbrica Baurier instal·lada al municipi des de 1910. El 1922 s'iniciaria la construcció de la Urbanització Font i Vinyals, antecessora de l'actual Barri de Sant Joan Baptista.

Sant Joan Baptista: cent anys de records - Llegir Més

Visca la República!

14 d’abril de 1931. 90 anys. Memòria en xarxa, exposició compartida

Visca la República! - Llegir Més